Büyülü Beyoğlu

buyulu-beyoglu

Uzun bir aradan sonra, nazlı eray kaleme aldığı Büyülü Beyoğlu romanı ile okuyucusunu yeniden selamlayarak edebiyat dünyasına dönüş yapıyor.

Yazmaya ortaokuldayken başlayıp, o zamandan beri sayısız kitaba ve öyküye imza atan Nazlı Eray‘ın uzun bir aradan sonra kaleme aldığı yeni romanı Büyülü Beyoğlu, Everest Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini alıyor. Gerçeküstücülük ve büyülü gerçeklik alanlarındaki ilk yazarlarımızdan olan Eray, Aşkı Giyinen Adam romanıyla 2002’de Yunus Nadi Ödülü‘ne, Yoldan Geçen Öyküler ile de 1988 yılında Haldun Taner Ödülü‘ne layık görülmüştü.

Akıcı üslubuyla okuyucularına Beyoğlu’nu karış karış gezdirecek olan yazar, birden çok dile çevrilen öyküleriyle yazarlık kariyerinde yeni başarılara imza atmaya da devam ediyor. Gelin, bir de Büyülü Beyoğlu adlı kitabının tanıtım bültenine bir göz atalım:

    Nazlı Eray’ın büyülü kaleminden, büyüleyici bir Beyoğlu masalı.

    Yaşlı ve esrarengiz Madam Anastasia rehberliğinde, Eski Beyoğlu’na uzanan gizem dolu bir yolculuk Büyülü Beyoğlu.

    “Bana bir gün o kişileri anlatır mısınız Madam Anastasia?” diye sordum.

    “Anlatırım tabii,” dedi.

    “Kimdi onlar?”

    “Ünlü yazar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın orada, sağ tarafta bir odası vardı. Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ufak bir atölyesi vardı orada. Sonra ünlü gravürcü Aliye Berger üst katta sol taraftaki dairede otururdu,” dedi. Kimdi bunlar hiç bilmiyordum.

    Ama öğrenecektim.

 Editörlüğünü Didem Unal‘ın üstlendiği, illüstrasyonlarını ise Oğuz Demir‘in resimlediği Büyülü Beyoğlu’nu internet mağazaları ve kitapçılardan rahatlıkla edinebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.,

kaynak: kayıprihtim

Yorum Yap

Yorumlar